22 maart 2010

Meeuwen

Vorig jaar heb ik me, tijdens een bezoek aan de Beekse Bergen, beziggehouden met het fotograferen van meeuwen. Op zich is het daar een leuke plek om dit te doen omdat, bij de karpervijver langs het grote restaurant, de beestjes bijna handtam zijn door het vele brood en andere lekkernijen die ze krijgen toegeworpen. Op deze manier de vogels leuk kunnen fotograferen in vlucht en rust.

Als eerste deze meeuw dobberend op het water. Door het windstille weer is zijn reflectie mooi te zien in het rimpelloze water.




Daarna deze meeuw goed vast kunnen leggen terwijl hij over het water langs het riet scheert.


De volgende foto is een soortgelijke foto. Deze is gemaakt met een 150 mm lens volledig ingezoomd waarbij de snelheid van de vlucht wordt benadrukt door de bewogen achtergrond van het riet.



Eén van mijn favorieten is de foto van deze meeuw terwijl hij rakelings over het water scheert. Door de weerspiegeling in het water is goed te zien dat zijn rechter vleugeltip het water net niet raakt.



En na het fladderen boven het water is landen en dobberen ook wel eens lekker als je meeuw bent. Landen is echter niet echt gemakkelijk en van groot belang is dan ook dat je als meeuw je kop er goed bij houdt. Als zou je dat op deze foto niet zeggen want waar is die kop nu gebleven?



Na het bemachtigen van een stuk brood zoeken de dieren snel een veilig heenkomen om hun buit rustig te kunnen opeten.




En daarna maar weer wachten op een afscheiding bij het restaurant tot iemand weer genegen is om wat brood of andere lekkernijen in het water te werpen.



En dan als laatste deze foto van een wel heel vreemde meeuw in de kolonie. Hoewel de neushoorn nu niet echt uitblinkt in camouflagetechnieken zal het de meeuwen allemaal worst wezen. Ze blijven rustig in het gras zoeken naar wormen en zaden.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten