28 februari 2010

Stoeien met zoomen

Vandaag een beetje gestoeid met het in en uitzoomen tijdens het fotograferen. Resultaten zijn wel leuk voor een beginner.
Ik heb gebruik gemaakt van vaste sluitertijden 1/4 en 1/6 seconde.
Tijdens het afdrukken voorzichting in of uitgezoemd. Uiteraard op statief anders is het bijna geen doen.


Deze foto is vanuit groothoek ingezoomd naar tele. Het gevolg is een leuk effect met een dubbele afbeelding, zoals in dit geval onze Gabber.


Bij deze foto het effect omgedraaid, en vanuit tele-stand uitgezoemd naar Groothoek. Het effect blijft dan geconcentreerd op het gekozen object waardoor de poes als geheel in beeld blijft en er alleen snelheidsstrepen ontstaan.

Hieronder nog enkele andere foto's.

Geeno luierend in de poezenmand. Slecht weer buiten dus waarom zou je het gokken dat je haren in de war raken als je lekker binnen kunt soezen in een warm bedje.

Gizmo bezig met zijn favoriete hobby. Stampen op een deken met een stuk ervan in je bek. Het valt niet mee voor een geholpen kater. Bij vrouwtjes ben je niet meer in trek maar ergens blijft er toch een soort intuitieve herinnering naar vroeger.



Robin op de bank met Gonzo. Een rustige foto die door het zoom-effect toch een zekere dynamiek meekrijgt.

Gabber voor de buitendeur de omgeving is ook hier onherkenbaar waardoor de nadruk op het vragende kopje komt te leggen. Alsof hij vraagt mag ik naar buiten alsjeblieft?

Deze statische klok in de tuin krijgt ook de nodige dynamiek mee door het zoom-effect. Mooi vind ik persoonlijk ook de horizontale en verticale lijnen van de bakstenen van de woning die door het effect onherkenbaar worden als zodanig en een soort van kruis vormen achter de klok.




1 opmerking: