30 september 2010

Rode zee onder water

Hier eindelijk weer eens een berichtje op mijn blog. Het heeft even geduurd maar we hebben het ook wat drukker gehad thuis. Eerst verven in de gang thuis en daarna lekker een week op vakantie geweest naar Egypte.
Over Egypte kan ik kort zijn het is een enorme kattenbak alleen dan zonder katten. De mensen in het hotel hebben we als zeer aardig ervaren.  Maar het mooiste was toch wel het onderwaterleven.
Iedereen heeft mij de afgelopen maanden uitgelachen om dat gekke roze cameraatje, maar hieronder staan de resultaten wat hij onder water kan en ik ben zeer tevreden.

Als eerste hieronder een aantal visjes bij elkaar. Waaronder een Doktersvis en een Pauwkeizersvis

Hieronder zwemt een Picassotrekkervis voorbij

Deze Soepschildpad zwemt rustig onder mij door. Hij zit op een meter of 5 onder de waterspiegel.
De kleuren waren daardoor niet optimaal maar met photoshop kon ik ze nog aardig ophalen.
De Soepschildpadden worden ongeveer 1.50 meter lang en wegen circa 150 Kg.

Mooi overzicht van het rif met wat kleine visjes, wij noemden ze dropjes. Ze vallen onder de naam Chromis. Waarbij de zwart-witte vorm de chromis dimidiata heet en in het Nederlands is dit het Bruinwit juffertje.

Hier nog een mooie picassotrekkervis bij het mozaïek-koraal

Het rif ziet er onder water schitterend en ruig uit tot op sommige plaatsen wel 50 tot 60 meter diep direct langs de kust.

Deze Blauwgespikkelde pijlstaartrog maakt zich snel uit de voeten. Hij wilde zeker niet op de foto.

Waarom deze vis een eenhoornvis wordt genoemd mag wel duidelijk zijn. Hij is familie van de doktersvis maar onderscheidt zich door de eenhoorn op zijn kop.

Weer een mooi stukje koraal. Deze vorm is het Plaatvuurkoraal. Het is een mildere vorm van het vuurkoraal ook wel bekend als brandkoraal. Het vuurkoraal heeft netelcellen ter verdediging die bij aanraking een brandend gif afscheiden wat leidt tot langdurige huidirritatie. Eigenlijk is het geen echt koraal maar heeft het meer weg van de orde van kwallen.

De laatste dag van de vakantie hadden we nog het geluk om deze Blauwvin trekkervis te zien. Hij staat in de boekjes als gevaarlijk. Hij komt met zijn 75 cm. dan ook heel imposant over. Het is een puinruimer van het koraal en is altijd omringd door andere visjes die mee profiteren van zijn werk als wroeter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten