9 juli 2010

Zoomeravond in Blijdorp 22 juli

Op 8 juli was de eerste zoomeravond van 2010 in diergaarde Blijdorp. Samen met Theo, Pim,Sander en Mike ben ik hier naar toe gegaan. Het was al vroeg in de avond dus het licht werd al wat minder. Aangezien ik mijn nieuwe 70-300 mm eens uit wilde proberen op de beestjes in Blijdorp, betekende dat hier en daar toch wat hogere ISO waardes. De fotosessie was niet geheel succesvol maar er zitten toch wel wat leuke plaatjes bij.

Als eerste de tijger op de kiek gezet. De wat melancholieke blik in zijn ogen vond ik wel iets hebben. Ik vind het wel een aparte close-up geworden.



Dit kuiken is helemaal klaar voor de grote wereld. Met z'n borstveren vooruit lijkt hij te zeggen "Kom maar op, give me everything you've got".

Deze bijeneter geknipt terwijl hij op een tak een vers gevangen bij verorbert.

In hetzelfde verblijf als de bijeneters vertoeven ook de lepelaars. De eerste gefotografeerd met tegenlicht......................

.................En deze met het licht mee.

Daarna nog wat rondgehangen bij de giraffen. Ik heb niet veel met die dieren, maar heb toch nog een leuke tegenlicht opname kunnen maken van een tweetal wat elkaar liefkozend besnuffelde.
Het is wel een ontroerend plaatje geworden vind ik zelf.

En toen werd het langzaam tijd om op huis aan te gaan. Deze uil liet dan ook duidelijk merken dat hij nu wel genoeg had van de hele dag mensen voor zijn hok. Hij liet dit merken door eens lekker uitgebreid te geeuwen.
Wij hadden de boodschap begrepen en zijn op huis aan gegaan.